A pályázat népszerűsítése és figyelemfelhívás a jelentkezésre.

 A digitális írástudás megszerzésének alapvető feltétele az információs és kommunikációs technikához (IKT-hoz) való hozzáférés biztosítása. Akinek van alkalma és képes is használni a digitális eszközöket, jelentős társadalmi előnyt élvez azokkal szemben, akik számára mindez nem elérhető. Tehát ezen a téren nem maradhatunk le. Saját érdekünk, hogy számítógépes ismeretekre szert tegyünk vagy a meglévő ismereteinket bővítsük.

A nemzetgazdaság fejlődése és a globalizáció megköveteli a munkavállalóktól az idegen nyelvek ismeretét. Hazánkban a nyelvtanulás és nyelvhasználat elemzésekor megállapítható, hogy a magyar lakosságnak közel fele nem tud semmilyen idegen nyelven. Ez versenyhátrány az EU más államainak polgáraival szemben.

Könnyen belátható, hogy a hiányosságok pótlása, a nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése egyaránt nemzetgazdasági és egyéni érdek.

Aki pályázik a (TÁMOP-2.1.2) meghirdetett: Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztésére kiírt pályázatban való részvételre csak nyerhet. Magasabb számítógépes kultúrával használható nyelvtudással felvértezve magabiztosabb lehet mind a meglévő, mind pedig a leendő munkahelyén. Nyerhet további közel százezer forintnyi képzési támogatást, amihez társadalmi és földrajzi helyzetétől függően mindössze 2 vagy 5 százalékos saját hozzájárulást kell fizetnie.

 

 

Kategória: Egyéb, használható nyelvtudás, Idegen nyelv, IKT-hoz, informatikai kompetenciák, képzési támogatás, versenyhátrány | A közvetlen link.