Átalakul a munkaügyi szervezet Átalakul a munkaügyi szervezet

nfsz_logoDöntött a kormány a munkaerő-piaci intézményrendszer átalakításáról, melynek célja a munkát keresők és munkáltatók felől jelentkező igények hatékonyabb kiszolgálása.
Az Államreform II. programhoz illeszkedve a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) feladatköreit 2015. január 1-től részben a Nemzetgazdasági Minisztérium, részben Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át. A lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között.
Az NMH megszűnésével a foglalkozás-egészségügyi, illetve a munkahigiénés szakterületet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, míg a munkavédelmi- és foglalkoztatási szakterület a Nemzetgazdasági Minisztérium apparátusában kap helyet. A képzési terület a szaktárca új háttérintézményéhez, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz kerül. A munkaerő-közvetítéssel összefüggő jogköröket továbbra is a megyei munkaügyi központok és járási kirendeltségek gyakorolják, míg a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó feladatokat már korábban a Belügyminisztérium vette át.
A teljes foglalkoztatás eléréséhez egyre több új munkahelyre van szükség, elsősorban a versenyszférában. Az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát, mely a munkanélküliség tartósan alacsony szinten tartását is nagyban segíti. A következő négy év során a foglalkoztatáspolitika célja – a közfoglalkoztatás célzottabbá tétele mellett – a gazdaság munkaerő-igényének növelése, a munkaerő-kínálat minőségének fejlesztése és a hatékony munkaerő-közvetítés lesz. Ehhez egy új, a szolgáltatói szerepre fókuszáló, a vállalkozásokat és a versenyszférában alkalmazható munkaerőt is hatékonyabban elérni képes intézményi struktúra szükséges. – Átalakul a munkaügyi szervezet Átalakul a munkaügyi szervezet- írta a munkaponthu
hirek.all – orszagos.all

A Átalakul a munkaügyi szervezet Átalakul a munkaügyi szervezet bejegyzés először a Országos Média jelent meg.

Kategória: Átalakul a munkaügyi szervezet Átalakul a munkaügyi szervezet, Egyéb, képzési terület, munkaerő-közvetítéssel, munkanélküliség, Munkaügyi Hivatal, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz kerül, NMH, NMH megszűnésével, Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál | A közvetlen link.