Felnőttképzés. 2013 (Röviden a hazai felnőttképzésről és a felnőttképző intézményekről)

Először nézzük meg: mi is az a felnőttképzés?

Felnőttképzés minden olyan iskolai rendszeren kívüli képzés, mely szolgáltatásként, piaci alapon és nem tanulói vagy hallgatói jogviszonyban valósul meg, függetlenül a felnőttképző intézmény fenntartójától.

A felnőttképzés nem mai keletű, már a Bibliában is találunk a „felnőttképzés” folytonosságáról, az igehirdetésnek a nehézségeiről és a „felnőttképzők”, a prédikátorok, valamint a befogadó egyének tanulási folyamatáról, tehát a „felnőttképzésről” írást. A prédikátor Salamon könyvének 12. fejezet 14. pontja így szól: „Mindezekből, fiam, intessél meg: a sok könyvek írásának nincs vége, és a sok tanulás fáradságára van a testnek”.

A mai kor emberét a felnőttképzésben az EU Tanácsa által 2000-ben elfogadott memorandum igazítja el, amely megfogalmazza az egész életen át tartó tanulás, a „Lifelong Learning” megvalósításának feltételeit – a tanuláshoz való jog az állampolgár egész életpályáján érvényesüljön, melynek révén a társadalom minden tagjának életminősége javuljon. Az állásfoglalás célja a foglalkoztathatóság és a foglalkoztatottak versenyképességének felnőttképzés általi növelése az EU-ban.

Ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak.

INGYENES NYELVTANFOLYAM UNIÓS TÁMOGATÁSSAL!
Ingyenes nyelvtanfolyamra  pályázhatnak magánszemélyek egy új TÁMOP pályázat segítségével.

A projekt célja az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése és a digitális írástudás terjesztése. Sajnos hazánknak ezeken a területeken még sokat kell fejlődnie, ezért is fontos ez a projekt, hiszen ingyenes lehetőséget biztosít az érintett kompetenciák fejlesztésére decembertől.
Nyelvtanfolyamok esetében középfokú nyelvvizsgára felkészítő szintig lehet pályázni,

Használja ki Ön is a lehetőséget, mellyel 95-98%-os támogatással fejlesztheti idegen nyelvi tudását!

A jelentkezés feltétele csupán:

·                     magyar állampolgárság,

·                     betöltött 18. életév (felső korhatár nincs),

·                     a jelentkező nem vehet részt más államilag támogatott vagy uniós forrásból finanszírozott oktatásban (pl. középiskolások nem, de az önköltséges formában tanuló főiskolai, egyetemi hallgatók pályázhatnak)

Fontos:
a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 10%-ot
a projekt 100.000 fő oktatására biztosít lehetőséget, ezért fontos, hogy mielőbb jelezze képzési igényét
Az előregisztrációz ingyenes és nem jár kötelezettséggel, azonban a résztvevők száma korlátozott. Regisztráljon minél hamarabb:

 

Ingyenes nyelvtanfolyamra előjelentkezés!

További információk:

Lájkolj és a játékba is bekerülsz.

http://www.facebook.com/IdegenNyelviEsInformatikaiKompetenciakFejlesztese
Sikeres pályázat esetén a tanfolyam megkezdésének feltétele a regisztrációs díj megfizetése: 4.500.- Ft, 45 év felett vagy hátrányos helyzet esetén 1.800.- Ft.

Sikeres vizsga esetén a regisztrációs díjat visszatérítjük Önnek!

A bejegyzés kategóriája: Felnőttképzés, Felnőttképzés 2013, Fülöp Henrik, INGYENES NYELVTANFOLYAM UNIÓS TÁMOGATÁSSAL!
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.