Hazánkban a felnőttképzés!

Hazánkban a felnőttképzés rendszerének törvényi szabályozása 2001-ben valósult meg (2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről). Célja a rendszerváltás után piaci alapra került iskolarendszeren kívüli felnőttképzések rendezetlen helyzetének, a felnőttképző intézmények működésének és a képzések minőségbiztosításának szabályozása, a felnőttképzésben való minél nagyobb arányú részvételt elősegítése. A célkitűzések elérését azonban a felnőttképzési törvény gyakorlati megvalósulása nem tudta biztosítani. A felnőttképzés rendszere ellenőrizetlen és átláthatatlan maradt, a képzés minősége nem javult.

A felnőttképzés mai problémája, hogy sem a piaci mechanizmusok, sem a jogi szabályozás, sem a résztvevő, sem a vizsgarendszer nem kényszeríti ki a minőségi képzést.
A felnőttképzésben elsajátított szakmai tudás nem egyenértékű az iskolai rendszerben megszerzettel. A felnőttképzések tartalma sem felel meg a munkaerő-piaci igényeknek.

A hiányosságokból adódnak a felnőttképzési rendszer megújítására vonatkozó kormányzati szándékok. Az új szabályozásban megteremtik a felnőttképzés képzési célok szerint differenciált szabályozását. Elválasztják a felzárkóztató képzéseket a felnőttképzés egészétől. Megváltoztatják a felnőttképzés irányítási rendszerét. A felnőttképzési törvény csak azon képzők működését szabályozza majd, amelyek államilag elismert végzettségekre felkészítő (OKJ szerinti szakképesítés, illetve nyelvvizsga megszerzésére felkészítő) képzéseket valósítanak meg. Megváltoztatják a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartási rendszerét. Az IOSZIA felnőttképző intézménynél a fentieket figyelembe véve alakítjuk a képzések magas szintvonalát és minőségégi szint folyamatosan emelését.

Ingyenes nyelvtanfolyamok és ingyenes informatikai tanfolyamok indulnak

PDF Nyomtatás E-mail

Ingyenes nyelvtanfolyamokra és informatikai képzésekre pályázhatnak magánszemélyek egy új TÁMOP pályázat segítségével.

 

A projekt célja az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése és a digitális írástudás terjesztése. Sajnos hazánknak ezeken a területeken még sokat kell fejlődnie, ezért is fontos ez a projekt, hiszen ingyenes lehetőséget biztosít az érintett kompetenciák fejlesztésére decembertől.

Nyelvtanfolyamok esetében középfokú nyelvvizsgára felkészítő szintig lehet pályázni, informatikai képzések esetében pedig szintén többféle tanfolyam közül lehet választani.

Használja ki Ön is a lehetőséget, mellyel 95-98%-os támogatással fejlesztheti idegen nyelvi-, informatikai tudását!

A jelentkezés feltétele csupán:

Magyar állampolgárság, betöltött 18. életév (felső korhatár nincs), a jelentkező nem vehet részt más államilag támogatott vagy uniós forrásból finanszírozott oktatásban (pl. középiskolások nem, de az önköltséges formában tanuló főiskolai, egyetemi hallgatók pályázhatnak)

Fontos:
a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 10%-ot a projekt 100.000 fő oktatására biztosít lehetőséget, ezért fontos, hogy mielőbb jelezze képzési igényé

Az előregisztrációz ingyenes és nem jár kötelezettséggel, azonban a résztvevők száma korlátozott.

Regisztráljon minél hamarabb:

ELŐREGISZTRÁCIÓ ingyenes informatikai tanfolyam és ingyenes nyelvtanfolyamok

Sikeres pályázat esetén a tanfolyam megkezdésének feltétele a regisztrációs díj megfizetése: 4.500.- Ft, 45 év felett vagy hátrányos helyzet esetén 1.800.- Ft.

Sikeres vizsga esetén a regisztrációs díjat visszatérítjük Önnek!

lájkolj és a játékba is bekerülsz. Facebook:
ingyenes informatikai tanfolyam és ingyenes nyelvtanfolyamok
.

 

 

Kategória: A felnőttképzések tartalma, Felnőttképzés, Felnőttképzés. 2013 (ahogyan én látom), felnőttképzési törvény, Fülöp Henrik, Hazánkban a felnőttképzés, OKJ szerinti szakképesítés | A közvetlen link.