Hogyan lehet hasznosítani az itt szerzett tudást?

Az egyén szempontjából használható, piacképes tudás megszerzése lehet a valós cél, amit a TÁMOP 2.1.2. projekt biztosít. A pályázat lehetőséget teremt bármely élő idegen nyelvi (maximum a KER B2 szintű) felkészítő képzésén történő támogatott részvételre és informatikai képzésen való részvételre. Az itt megszerezhető képzettséggel a munkaerőpiacon versenyképes munkavállalóként jelenhet meg a munkakereső, vagy könnyebben megőrizheti munkahelyét a foglalkoztatott személy.

A jövőben nagyobb igény lesz a szolgáltatói munkák iránt, a szokásos végzettség és tapasztalat felmutatása mellett pedig olyan képességek válnak hangsúlyossá, mint a tanulási hajlandóság, változásokhoz igazodni tudás. A jövő sikeres munkavállalói számára a használható nyelvtudás és a digitális írástudás is elengedhetetlenek lesznek, és új feladatként jelenik meg a multigenerációs, multikulturális és virtuális munkahelyi közösségek létéből adódó kihívások kezelése.

A digitális írástudás, más néven számítógépes írástudás elengedhetetlen feltétele az internethasználatnak. Tegyük hozzá nemcsak a munkahelyen, a társadalmi kapcsolatokban is fontos. Így tarthatunk kapcsolatot ismerőseinkkel, e-mailen, így szerezhetünk új ismereteket, keresőprogramok használatával. Az információs világsztrádán tudnunk kell tájékozódni.

A bejegyzés kategóriája: digitális írástudás, Egyéb, Felnőttképzés, Hogyan lehet hasznosítani az itt szerzett tudást?, ioszia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.