Miért fontos az előregisztráció a jelentkezésnél?

Aki részt kíván venni a támogatott képzések valamelyikén, annak regisztrálnia kell. Ami a háttér-informatikai (HIR) rendszerben történik az érdeklődő által: meghatározott, elsősorban személyi adatok bevitele és nyilatkozatok tétele, amely során a regisztráló személyre szóló egyedi azonosítót (HIR azonosítót) kap, amely a projekt teljes ideje alatt biztosítja a beazonosíthatóságot.

A teljes regisztrációval rendelkező természetes személynek, lehetősége van bármely meghirdetett képzésre jelentkezni. A TÁMOP 2.1.2. projekt keretében élő idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésen az Európai Uniótól nyert támogatással lehet részt venni.

A regisztrációt követően az informatikai rendszer a nyilatkozatok alapján megállapítja a jogosultságot és kiszámítja az önrész és a támogatás mértékét.

A HIR rendszerben lehet továbbá figyelemmel kísérni a képzéshez kapcsolódó változásokat és a személyenként maximum bruttó 90.000 Ft támogatási összeg felhasználását.

Az akkreditált képző intézmények is a HIR-en keresztül jelentkezhetnek a projektbe. Itt ajánlhatják képzési programjukat és a konkrét képzésekhez kapcsolódó információkat.

A bejegyzés kategóriája: akkreditált képző intézmény, Egyéb, Miért fontos az előregisztráció a jelentkezésnél?
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.