Milyen szerepe lehet ennek a pályázati lehetőségnek…

Milyen szerepe lehet ennek a pályázati lehetőségnek az emberek körében a digitális írástudás és a használható nyelvtudás szempontjából?

A munka világában a technológiai változások, a globalizáció és más kihívások hatására a munkaerő képzettsége és struktúrája iránti igény folyamatosan formálódik. Ehhez az igényhez folyamatos tanulással lehet felzárkózni. Ehhez alapvetően fontosak lennének az olyan modern készségek és tudások, mint a digitális írástudás és idegennyelv-tudás, amik a TÁMOP 2.1.2. pályázatban megszerezhetők.

A tanulásban/képzésben való sikeres részvétel alapvetően befolyásolja az egyén későbbi anyagi, szellemi, lelki és testi jólétét, ugyanis minél képzettebb valaki, annál inkább valószínű, hogy élete során összességében jól keres és egészségesebben is él, mint az átlag. Ugyanakkor a közösség szempontjából is érvényes összefüggés az, hogy minél magasabb a lakosság átlagos képzettségi szintje, és minél jobban áthatja a mindennapi életet a tanulás, annál inkább megvan az esély arra, hogy az állampolgárok csoportjai együtt működjenek és ezáltal átlépjék a társadalomban tapasztalható törésvonalakat.

 

A bejegyzés kategóriája: digitális írástudás, Egyéb, Felnőttképzés, ioszia, Milyen szerepe lehet ennek a pályázati lehetőségnek az emberek körében a digitális írástudás és a használható nyelvtudás szempontjából?
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.